Deshumarea lui Ioan Ianolide
27 May, 2024
Aratarea Maicii Domnului lui Valeriu Gafencu

Hristos a înviat!

Sâmbătă, 25 mai, sfintele moaște ale mărturisitorului Ioan Ianolide (trecut la Domnul la data de 5 februarie 1986), supraviețuitor al temnițelor comuniste, au fost deshumate, la cererea familiei, din cimitirul mănăstirii Cernica. Dorința familiei a fost ca Ioan Ianolide, una din figurile emblematice ale rezistenței anticomuniste, să fie reînhumat la mănăstirea de maici Paltin Petru-Vodă, ctitorie a Sfântului Părinte Justin Pârvu.

Mormant_Ioan_Ianolide

Soția lui Ioan Ianolide, doamna Constanța Ianolide se află în acest moment sub îngrijirea caldă a maicilor dela mănăstirea Paltin Petru-Vodă și dânsa și-a dorit ca osemintele soțului său să fie reînhumate în mănăstirea Paltin, spre a fi împreună într-o dragoste nedespărțită, nici aici pe pământ și nici în veșnicie.

Slujba de reînhumare a scriitorului și mărturisitorului Ioan Ianolide va fi oficiată sâmbătă 1 iunie, când mănăstirea Paltin își serbează și unul din ocrotitorii paraclisului mic, Sf. Justin martirul și filosoful.

Până atunci o parte din osemintele sale vor fi depuse în biserica mănăstirii Paltin, pentru cei ce vor să îl întâlnească sau revadă pe acest crainic al sfinților închisorilor, care, prin măiestria scrierilor sale, a deschis în inimile românilor o punte spre împărtășirea de harul martirilor și mărturisitorilor români din temnițele comuniste. Ioan Ianolide este autorul poate celei mai cunoscute cărți de memorialistică de detenție, „Întoarcerea la Hristos”, editată de mănăstirea Diaconești.

Deshumare_Ioan_Ianolide_slujba

Ne rugăm să avem parte de mijlocirile mărturisitorului Ioan Ianolide împreună cu ale sfinților mărturisitori care mult au pătimit în perioada comunistă.

Bucurați-vă noilor mucenici și mărturisitori români!

Pe site-ul Atitudini (de unde am preluat o parte din text) puteți vedea mai multe detalii și imagini de la deshumarea care a avut loc în cimitirul Mănăstirii Cernica, precum și de la slujba de la Mănăstirea Paltin Petru-Vodă.

Sursa: Atitudini

0 Comments

Trimite un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Calendar comemorativ

Bucurați-vă, Sfinților Mărturisitori, care în temniță Golgota neamului românesc ați suit!

Versuri vii

Distribuie

Abonare newsletter