​Minuni

Sunt foarte multe minuni pe care sfinții noștri care mult au pătimit în temnițele comuniste le-au făcut și le fac. Minunile se săvârșesc încă din timpul vieții lor, în timp ce mult erau prigoniți pentru Hristos. Aminim minunea arătăriii Maicii Domnului lui Valeriu Gafencu, minunea prin care Sfântul Părinte Ilie Lăcătușu, Sfântul Părinte Justin Pârvu și alți mărturisitori au trăit-o, de praznicul Sfinţilor Trei Ierarhi li s‑a cerut deţinuţilor să intre în apa îngheţată a deltei, ca să adune stuf, şi paznicii erau pregătiţi să îi împuşte pentru nesupunere, s‑a auzit glasul părintelui Ilie, care a zis: „Să intrăm în apă, că Mai­ca Domnului şi Sfinţii Trei Ierarhi ne vor scoate ne­vă­tă­maţi. Că, altfel, vom fi împuşcaţi”. Şi, pentru credinţa lui, a apărut soarele, care a alungat gerul, încălzindu‑i, şi, deşi au muncit multă vreme în apă, nu s‑au îmbolnăvit, căci i‑a acoperit harul Sfântului Duh (din icosul 7 al Acatistul noilor mucenici și mărturisitori din temnițele comuniste). Apoi în icosul al 12-lea din Acatistul Noilor Mucenici și Mărturisitori  este menționată vindecarea unui tânăr grav bolnav, căruia i se arată în vis Sfântul Nectarie țînând în mână o raclă cu sfinte moaște de la Aiud. De asemenea la Iași, sfintele moaște ale mucenicilor și mărturisitorilor au izvorât de mai multe ori mir cu bună mireasmă.

Mulți bolnavi primesc vindecare grabnic, oameni cu diferite probleme primesc ajutor și alinare.

Acestea de mai jos sunt câteva minuni care nu au fost menționate nicăieri, fiind din surse apropiate.

  • Am aflat de Părintele Ilie Lăcătușu de la niște prieteni care ne-au zis că e și grabnic ajutător. La foarte scurt timp după ce ne-am închinat la moaștele sfântului Ilie Lăcătușu, soția a rămas însărcinată. (Anonim)
  • Am cumpărat cărticica cu al doilea (noul) acatist închinat sfinților care au pătimit în temnițele comuniste. Aveam un gând de îndoială sau frământare de ce există 2 acatiste. Am tot ezitat să îl citesc. La câteva săptămâni după, am citit pentru prima oară. Începând cu condacul 5 în care este menționat Sfântul Închisorilor, Valeriu Gafencu și până la sfârșitul icosului 5, camera s-a umplut de o mireasmă asemănătoare cu cea de la Sfântul Dimitrie izvorâtorul de mir și lacrimile au curs. Apoi mireasma și lacrimile au încetat. Bucuraţi‑vă, noilor mucenici şi mărtu­ri­sitori români. (A)
  • Lucrez in IT. Am schimbat locul de muncă și am primit de făcut în câteva săptămâni ceva peste nivelul meu de cunoștințe, timpul fiind de asemenea scurt. Nu reușeam să înaintez în ce aveam de făcut. Într-o zi, după multe ore de încercări, m-am oprit din ce făceam și m-am rugat la Maica Domnului și la sfinții din închisori. Apoi m-am întors la calculator, am scris câteva linii de cod ( nu îmi amintesc nimic din ce am scris) și a mers. Din acel punct, restul a mers bine.
    Astfel de ajutor am primit în diferite rânduri, ajutorul de la Maica Domnului și de la sfinți venind fără îndoială. (A)
  • Aceasta este o mărturie pe care am citit-o la diferiți oameni și pe care, nevrednicul de mine o pot mărturisi. Rugându-mă la sfinții care mult au pătimit în temnițele comuniste (deși cunosc foarte puțin despre ei), simt uneori o bucurie cerească, inexplicabilă, mă simt foarte păcătos dar cu nădejde și cu dorința de a mă smeri și a mă lepăda de mine însumi. Mari sfinți, grabnic ajutători și mult iubitori. Slavă lor! (A)

Dacă doriți, puteți să ne scrieți la adresa de contact, minuni pe care le-ați trăit sau de care ați auzit și noi le vom publica pe această pagină.

Doamne ajută!